Rhum Rhum

Ne nadarmo zvolil Luca Gargano pro svou značku tak jednoduchý název Rhum Rhum - jako by člověk pil čistou substanci rumství, na čemž má jistě lví podíl mistr destilace Gianno Capovilla.
Příběh tohoto jedinečného rumu z ostrova Marie Galante cituji ze stránek e-shopu Warehouse; více si lze přečíst také v WHN 6 v rozhovoru s Lucou Garganem.
V roce 2004 Luca Gargano přivedl Gianniho Capovillu na ostrov Marie-Galante, aby ho přemluvil k výrobě „nejlepšího zemědělského rumu na světě“. Gianni Capovilla, jeden z největších mistrů v oboru destilace ovocných pálenek a grappy, byl okouzlen tímto karibským ostrovem, přijal troufalou výzvu a souhlasil s předáním svého know-how a talentu ve prospěch „společného projektu“. Nechal v palírně Bielle, vlastněnou Dominiquem Thierrym, instalovat roku 2005 svůj destilační přístroj z Mullerovy dílny a tím dal roku 2006 vzniknout společnosti Rhum Rhum Srl. Poté, co byl nainstalován v roce 2007 i druhý Mullerův destilační přístroj, uvedli tři společníci, Luca Gargano, Gianni Capovilla a Dominique Thierry v roce 2008 na trh první řadu bílých agricole rumů Rhum Rhum PMG Blanc.
Tento fenomenální rum je možno zakoupit ve dvou voltážích - oranžovožlutá 56 a zelená 41 procent. Ač jsem milovníkem silných rumů, zde jsem záměrně koupil jemnější variantu; jediným pravým důvodem pro tuto volbu byla touha odhalit tajemnství agricole rumů i mé ženě, která silné pálenky nemá ráda.
Nu, neprohloupil jsem a oba jsme si pochutnali.
Láhev padne do ruky tak skvěle, jako by vybízela přímo ku sprostému, pirátskému pítí přímo z ní:), čemuž jsem naštěstí odolal a nechal si rum rozvonět ve sklenici.
Vůně sice není tak divoká jako u clairinů, ale stále je bohatě ovocná, citrusová a samozřejmě nejlépe vyniká při pokojové teplotě nápoje.
Díky zředění na 41 procent je chuť jemná, sladká s nádechem mandlí a nutí k výkřiku: Toto je rum!
Po tomto jemném diskurzu se moc těším nejen na neředěnou verzi, ale i na stařený Rhum Rhum Liberation.