Dlouho stál Svatý Jakub ve skříni (nemám nádherný bar, tak mám lahve ve skříni) než nadešel jeho čas - naposledy jsem o něm psal v Novinkách koncem července 2016.

Když jsem se dozvěděl, že Koalí bere na vandr (možná i mě natruc:) obyčejný rum James Cook, došlo mi, že je nejvyšší čas ochutnat tento tradiční, a Lucou Garganem na třetí místo v osobním žebříčku zařazený, rhum z Martiniku.

No, musím se přiznat, že mě nadchnul a řadím ho na přední místa svého žebříčku a to hlavně z hlediska cena x výkon. Je to sice kategorie, kterou nemám příliš v lásce, protože každé zboží má svou hodnotu i svého kupce, ale vzhledem k tomu, že se jedná o průmyslově vyráběný rum, stojí na stejné laťce jako malosériovka Rhum Rhum. 

Jak si jistě již pozorný čtenář všiml, rád vozím agricoly na vandry a rád je piji při tzv. sklepní teplotě - tentokrát to bylo jiné, ten večer, kdy jsme otevřeli Svatého Jakuba bylo kolem mínus šesti, a přiznávám, že tato nízká teplota kvalitu i chuť destilátu podtrhla.

A tak jsme přešlapovali u doutnajícího ohně, pili rum z krajiny, kde průměrná teplota neklesá pod dvacet stupňů a pochutnávali si na skvělém rumu, který bude mít vždy vyhrazené místo u mě ve skříni:)